Wanneer rouw op de werkvloer verschijn

Ik meld me aan

Juist NU

Het is een feit dat alle medewerkers te maken krijgen met verlies en rouw. Niet alleen door verlies van een dierbare maar ook door bijvoorbeeld ziek worden, een scheiding of een reorganisatie waardoor iemand niet langer op de zelfde plek kan werken. Verlies kent vele vormen en vaker dan ons lief is zien we het niet en dan spreken we van (levend) Verborgen Verlies.

Wat jij als Leidinggevende, HR coach, Teamcoach en/of personeelsconsulent wel ziet is het effect op de werkvloer en misschien wel in de verzuimcijfers. Zijn er allerlei vage redenen voor uitval of is iemand juist met een duidelijk beeld (burn-out, depressie enz) uitgevallen. Hoe ga jij eigenlijk zelf om als verlies of rouw jouw leven binnensluipt? Verlies en rouw zijn geen thema’s die gezellig besproken worden tijdens de teamborrel en vaak niet eens in onze eigen huiselijke sfeer. En toch heb jij als leidinggevende of als HR medewerker er mee te maken.

Ben je soms handelingsverlegen, weet je oprecht niet wat je moet zeggen of doen als verlies en rouw bij jouw op de werkvloer verschijnt?

Dan is deze training jou op het lijf geschreven! Vanaf de start tot het eind krijg je vele inzichten maar vooral ook heel veel praktisch handvatten. Je kunt het direct toepassen in je werk, en als je wilt natuurlijk ook privé. Gun jezelf en de mensen die jij ondersteunt deze kennis en ervaring zodat verlies en rouw niet langer onbesproken blijven en tot onnodig lang verzuim hoeven te leiden.

Voor wie?

Leidinggevende, teamcoaches, Hr managers en personeel consulenten.

Omvang training

De training bestaat uit 3 dagen live en 2 online sessies.

Data

Meet-up, online kick-off, Jij bent welkom  van 9.00 tot 10.30 uur

Dag 1, live op locatie (H)Erken de impact van verlies  10.00 – 17.00 uur

Meet-up, online, Het echte werk, op de werkvloer  09.00 – 10.30 uur

Dag 2, live op locatie Vergroten van veerkracht  10.00 – 17.00 uur

Dag 3, live op locatie Betekenis geven aan verlies en rouw  10.00 – 17.00 uur

Wat levert het deelnemen jou op: 

Na het volgen van deze training heb je kennis over, en inzicht in Verlies en Rouw en heb je geleerd dit te (h)erkennen. Je kunt werken met de Transitiecirkel en weet wat de impact van verlies kan zijn en wat dit vraagt van jou in de rol als professional. Je hebt handvatten om samen met de medewerker of de coachee stagnaties en coping te onderzoeken en hen te ondersteunen bij het vergroten van hen veerkracht. De training is zeer praktisch waardoor je na elke trainingsdag direct zelf in je eigen praktijk aan de slag kunt om zo op je eigen manier in je rol als professional betekenis te geven aan verlies en rouw. 

Investering

De investering voor deze training  is €1497,- 

Locatie wordt nader bekend gemaakt, koffie/thee zijn inbegrepen.

 

Ik meld me aan

Miriam  Hopmans

Is als mens, maar vooral ook in haar werkzame leven zeer verbonden met het thema verlies, rouw, trauma, veerkracht en betekenis geven. Met haar ruim 28 jaar aan ervaring van het werken binnen een zorgorganisatie kent zij, als voormalig HR beleidsadviseur, projectleider, leidinggevende en persoonlijk, de impact van verlies op het werk. Naast het werk binnen het Centrum voor Verborgen Verlies heeft zij haar eigen praktijk waarin zij mensen coacht op het gebied van verlies, rouw, trauma, herstel en empowerment. Miriam heeft een voor haar vak een aantal relevante opleidingen gevolgd.

  • Verlieskunde Verborgen Verlies, Centrum voor Verborgen Verlies
  • Systemisch coachen, Bert Hellinger Instituut Nederland
  • Servant Leadership, GreenLeaf Academy
  • Mastercourse oplossingsgericht werken, Louis Cauffman
  • Lichaamsgerichte traumatherapeut

Miriam heeft als trainingsstijl de handen uit de mouwen mentaliteit. Theorie is goed maar toepasbaar in de praktijk is beter is dan ook haar insteek in haar trainingen. 

Visie

In onze aanpak staat jouw eigen werksetting centraal. Je krijgt les van ervaren trainers uit de praktijk die allemaal bij het Centrum voor Verborgen Verlies hun opleiding hebben gevolgd. We geven je een stevige basis mee van recente en toegankelijk theoretische kaders in combinatie met praktische werkvormen. Je krijgt inzicht in de manier waarop je de opgedane kennis en nieuwe vaardigheden professioneel kunt integreren in je eigen werksituatie. Er is altijd aandacht voor persoonlijke en professionele groei, dat betekent dat persoonlijke verliezen ook aandacht krijgen. Want je brengt een ander zover als je zelf bent.

 

Ik meld me aan