Beroepstrainingen voor professionals die  betekenisvol willen omgaan met rouw en verlies en ingrijpende veranderingen

Neem contact op

Voor wie?

Als professional in de zorg, hulpverlening en onderwijs, als coach, psycholoog  ervaar je soms handelingsverlegenheid om mensen te begeleiden die in hun leven een ingrijpende verandering en verlies meemaken, zoals een overlijden, echtscheiding, verlies van gezondheid of verlies van werk? Wij spreken van Verborgen Verlies wanneer iemand de impact zelf niet erkent, de omgeving het niet erkent of de maatschappij het niet erkent. Dit geldt zowel voor de client als voor de professional. Er is nog steeds te weinig aandacht voor rouw in veel opleidingen en behandelmethoden en daarom zijn aanvullende trainingen geen overbodige luxe.

Neem jij jezelf als coach, hulpverlener, docent, zorgprofessional, praktijkondersteuner en psycholoog serieus?

De keuze tussen present zijn en een interventie inzetten is essentieel. Wat ons in de afgelopen jaren op is gevallen, is onze onhandigheid in het omgaan met verlies en ingrijpende veranderingen. We ontkennen en onderdrukken wat het met ons doet; zijn vaak gericht op ‘oplossen’, ‘doorgaan’ of zelfs ‘overleven’. En wanneer we anderen troosten, lijken we vooral gericht op het verzachten en wegnemen van gevoelens als verdriet, boosheid en wanhoop. Hoewel onze intentie goed is, is het de vraag of we daarmee de ander (en ook ons zelf) het beste helpen.

Wil jij je deskundigheid, expertise en zelfvertrouwen vergroten op het gebied van (Verborgen) Verlies, Rouw, Veerkracht en Betekenisvol Leiderschap. Volg dan een van onze bijzondere trainingen of incompany trajecten. Of schrijf je in voor onze opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies. (Binnenkort volgt meer  informatie)

Wanneer rouw op het werk verschijnt.

3 daagse hybride training voor leidinggevende,( Hr) managers, teamleiders, loopbaan-  re-integratie- en scheidingcoaches.

Wanneer rouw op het werk verschijnt. 

Soms is het heel duidelijk, hoor je van een medewerker dat hij of zij te maken heeft met het verlies van een dierbare. Maar heel veel vaker weet je het niet, weet soms een medewerker zelf niet dat hij of zij te maken heeft met een (verborgen)verlies. Zijn er allerlei vage redenen voor uitval of is iemand juist met een duidelijk beeld (burn-out, depressie enz) uitgevallen. Hoe ga jij eigenlijk zelf om als verlies of rouw jouw leven binnensluipt? Verlies en rouw zijn geen thema’s die makkelijk besproken worden. En toch heb jij als leidinggevende of als HR medewerker er mee te maken. En ook jij als loopbaancoach, re-integratie of scheidingscoach komt in je praktijk mensen met (verborgen)verlies en rouw. Hoe fijn is het dan voor hen dat jij met hen naar het verlies en de rouw kunt kijken. 

Meer info

Vergroot je Veerkracht (online training)

Als coach, hulpverlener, of begeleider help jij mensen om beter om te gaan met veranderingen en tegenslagen. We krijgen er helaas allemaal mee te maken, zeker nu ook in deze Corona Pandemie. Onzekerheid over gezondheid, over ons werk , geldzorgen, sociale distantie, relatie problemen enz. sommige mensen kunnen dit soort situaties vol zelfvertrouwen aan en bieden veranderingen en tegenslagen het hoofd. Anderen worden bij de gedachten al emotioneel en soms depressief.

Vergroten van de veerkracht  van mensen is het meest krachtige wat je kunt doen. Het wordt ook wel empowerment genoemd in het engels en om dat te kunnen doen is het ook belangrijk om je eigen veerkracht te onderzoeken en te vergroten.

Wij zeggen altijd: je kunt een ander zover brengen als je zelf bent.

Veerkracht zijn gaat over het ontwikkelen van de juiste instelling en innerlijke kracht om de confrontatie aan te gaan met de uitdagingen die het leven ons soms geeft . Soms lijken die overweldigend en toch hebben wij als mens een ongelooflijke veerkracht, wat mij steeds weer verstelt doet staan. 

Veerkracht is meer dan een overlevingsstrategie, het is ook een manier om te leren groeien.

In 4 modulen met werkboek ga je stap voor stap aan het werk met jouw veerkracht.

 

koop hier deze training

Omgaan met ingrijpende veranderingen en verlies voor VGZ professionals

Deze 3 daagse training voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking is live op een locatie en kan ook als incompagny training worden verzorgd.

Verlies is van iedereen; van jonge en van oude(re) mensen, van mensen met en van mensen zonder een beperking. Met hoeveel verliezen en veranderingen iemand in zijn leven te maken krijgt en hoe iemand daar mee omgaat, is verschillend.

Data: 27 november, 11 december  en 8 januari 2020

Meer info

Visie

In onze aanpak staat jouw eigen werksetting centraal. Je krijgt les van ervaren trainers uit de praktijk die allemaal bij het Centrum voor Verborgen Verlies hun opleiding hebben gevolgd. We geven je een stevige basis mee van recente en toegankelijk theoretische kaders in combinatie met praktische werkvormen. Je krijgt inzicht in de manier waarop je de opgedane kennis en nieuwe vaardigheden professioneel kunt integreren in je eigen werksituatie. Er is altijd aandacht voor persoonlijke en professionele groei, dat betekent dat persoonlijke verliezen ook aandacht krijgen. Want je brengt een ander zover als je zelf bent.

 

Call To Action