Beroepstrainingen voor professionals die  betekenisvol willen omgaan met rouw en verlies en ingrijpende veranderingen

Neem contact op

Voor wie?

Als professional in de zorg, hulpverlening en onderwijs, als coach, psycholoog  ervaar je soms handelingsverlegenheid om mensen te begeleiden die in hun leven een ingrijpende verandering en verlies meemaken, zoals een overlijden, echtscheiding, verlies van gezondheid of verlies van werk? Wij spreken van Verborgen Verlies wanneer iemand de impact zelf niet erkent, de omgeving het niet erkent of de maatschappij het niet erkent. Dit geldt zowel voor de client als voor de professional. Er is nog steeds te weinig aandacht voor rouw in veel opleidingen en behandelmethoden en daarom zijn aanvullende trainingen geen overbodige luxe.

Neem jij jezelf als coach, hulpverlener, docent, zorgprofessional, praktijkondersteuner en psycholoog serieus?

De keuze tussen present zijn en een interventie inzetten is essentieel. Wat ons in de afgelopen jaren op is gevallen, is onze onhandigheid in het omgaan met verlies en ingrijpende veranderingen. We ontkennen en onderdrukken wat het met ons doet; zijn vaak gericht op ‘oplossen’, ‘doorgaan’ of zelfs ‘overleven’. En wanneer we anderen troosten, lijken we vooral gericht op het verzachten en wegnemen van gevoelens als verdriet, boosheid en wanhoop. Hoewel onze intentie goed is, is het de vraag of we daarmee de ander (en ook ons zelf) het beste helpen.

Wil jij je deskundigheid, expertise en zelfvertrouwen vergroten op het gebied van (Verborgen) Verlies, Rouw, Veerkracht en Betekenisvol Leiderschap. Volg dan een van onze bijzondere trainingen of incompany trajecten. Of schrijf je in voor onze opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies. (Binnenkort volgt meer  informatie)

Omgaan met ingrijpende veranderingen en verlies voor zorg professionals

Deze 2 daagse training voor professionals die werken in de VGZ, GGZ of andere gezondheidszorg is een open inschrijving. 

Verlies is van iedereen; van jonge en van oude(re) mensen, van mensen met en van mensen zonder een beperking. Met hoeveel verliezen en veranderingen iemand in zijn leven te maken krijgt en hoe iemand daar mee omgaat, is verschillend.

Data:  17 juni  en 1 juli 

Kan ook als incompagny training worden verzorgd mail dan naar [email protected]

meer info en aanmelden

2 daagse voor ervaringsdeskundigen 

Verlies en rouw in het werk als ervaringsdeskundige 

In deze training gaan we nader kijken naar de impact van verlieservaringen en hoe we hier (als medewerker in de zorg) gericht aandacht aan kunnen geven.

data:  5 & 6 juli

Meer info en aanmelden

Wanneer rouw op het werk verschijnt.

3 daagse hybride training voor leidinggevende,( Hr) managers, teamleiders, loopbaan-  re-integratie- en scheidingcoaches.

 

Meer info

 

Vergroot je Veerkracht (online training)

Op een bepaald moment in ons leven ervaart iedereen wel eens een vorm van tegenslag, ingrijpende verandering en verlies. Sommige van deze uitdagingen lijken op het eerste moment wellicht relatief klein en toch weet je niet wat de werkelijke impact ervan is in jouw leven of in het leven van anderen. Veerkracht is het vermogen om mee te vieren, terug te veren en op te veren. Om je aan te passen op een gezonde manier aan de verandering. betekenis te kunnen geven aan wat ons overkomt en zelf nieuwe kansen zien. Veerkracht is meer dan een overlevingsstrategie, het is ook een manier om te leren groeien.

In model van veerkracht wat wij hebben ontwikkeld is er sprake van een balans tussen drie elementen: Impact, Coping en Support.

Aan de hand van deze drie elementen zijn ook de modulen voor deze training opgebouwd.

Moduul 1. (H) Erkennen van de situatie (impact)

Moduul 2. Verbind je met je krachten (coping)

Moduul 3. Hulp vragen en ontvangen

Moduul 4. Veerkrachtig blijven 

 

online training € 49,-

Visie

In onze aanpak staat jouw eigen werksetting centraal. Je krijgt les van ervaren trainers uit de praktijk die allemaal bij het Centrum voor Verborgen Verlies hun opleiding hebben gevolgd. We geven je een stevige basis mee van recente en toegankelijk theoretische kaders in combinatie met praktische werkvormen. Je krijgt inzicht in de manier waarop je de opgedane kennis en nieuwe vaardigheden professioneel kunt integreren in je eigen werksituatie. Er is altijd aandacht voor persoonlijke en professionele groei, dat betekent dat persoonlijke verliezen ook aandacht krijgen. Want je brengt een ander zover als je zelf bent.