Steeds een laagje dieper

Afgelopen week heb ik een diepe transformatiereis gemaakt. Letterlijk en figuurlijk was het een diepe reis. We zijn 400 meter onder de grond gegaan diep in een grot. Deze opdracht werd ook wel de cave of fear genoemd.

' In de grot die je het meest vreest, ligt de schat die je zoekt' - Joseph Campell

Soms moet je door het stof en de modder om de Lotus in jezelf weer tot bloei te laten komen.

Afgelopen jaar merkte ik dat mijn energie op aan het raken was omdat ik sluimerend door alle omstandigheden toch in de overlevingsstand ben geraakt.

De mentale pijn, emoties en trauma van mijn coachklanten kan ik in goed hanteren.  Echter afgelopen jaar was er veel angst, onzekerheid en pijn in mijn privéleven. Hoewel ik vooral een diep vertrouwen voelde dat het goed zou komen met de gezondheid van mijn man, waren het vooral de emoties van dierbaren om ons heen, die ik opnam. 
Kanker heb je namelijk nooit alleen!

Ik heb de emoties en gevoelens van alle lieve mensen ons heen overgenomen, zowel de liefde als de angst en ik  ben dit gaan dragen. Een oud ‘redders’ patroon en daarbij een ‘ik ben sterk’ overlevingsmechanisme zijn er onbewust weer ingeslopen. Prima combi om jezelf uit te putten.

Toen ik de transformatie retraite voor zorgprofessionals en medici voorbij zag komen twijfelde ik geen moment. Dit is wat ik NU nodig heb.
Dit was een heel groot cadeau wat ik mezelf heb gegeven. Ik zeg altijd tegen de professionals die ik coach en opleid : "je brengt een ander zover als je zelf bent."

Tijdens deze 5 intensieve dagen ben weer THUIS gekomen in mezelf. Ik ben weer wat lagen dieper gegaan en heb trauma's op een diepere laag getransformeerd. 

Wat is Trauma?

Trauma betekent in het Grieks letterlijk wond. En we hebben bijna allemaal wonden in onze ziel, die niemand ziet, maar die zijn voelbaar. En waar we in het dagelijks leven last van hebben. Daarom is Verborgen Verlies ook zo verbonden met het thema trauma. Het is niet wat je is overkomen, maar vooral wat je niet is overkomen. De pijn van het niet gezien en niet gehoord zijn in je verdriet, eenzaamheid en verwondingen. 

Transgenerationele trauma's dragen we vaak onbewust mee tot 7 generaties voor ons. Een trauma is meer dan wat jij in je jeugd hebt meegemaakt: je bent verbonden met je voorouders en de trauma's die zij hebben doorgegeven. En we zijn verbonden met al het leven op deze planeet en dus ook de collectieve trauma's van bijvoorbeeld oorlogen, vluchtelingenkampen en de vernietiging van onze mooie moeder aarde. 

''Ga terug" zei Robert Bridgeman tegen mij en hiermee bedoelde hij reis terug. En dat heb ik gedaan en zijn er vele puzzelstukjes op zijn plek gevallen.  Waarom wilde ik als puber ontwikkelingswerker worden?  Wilde ik als 24 jarige jonge vrouw graag bij inheemse stammen verblijven en stond ik op de barricade voor hen, trok ik oorlogsgebieden in en gevangenissen in met gevaar voor eigen leven. ' de transformatievan de mensheid kan alleen maar plaatsvinden door de transformatie van het individu'  - Jiddu Krishnamurti-

De puzzelstukjes heb ik nog meer compleet, ik ben een wounded healer.

 
Close

50% Complete

Twee stappen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.