Voorbij Verborgen Verlies
Het Centrum voor Verborgen Verlies heeft als missie dat (verborgen, levend) verlies uit de schaduw en taboe hoek komt en dat hier de ruimte voor komt die het verdient.
Henny, Jill en Miriam gaan in gesprek met inspirerende gastsprekers over een hun kijk op en bijdrage aan een rouwsensitieve maatschappij.
Verlies en rouw is onderdeel van ons leven en toch vinden we het lastig. Daarom dit bijzondere event, want samen komen we verder en kunnen we bouwen aan een rouwsensitieve maatschappij!
Saskia Looyen: Hoeveel ruimte is er voor rouw op het werk?
Bianca de Ruijter: Psychisch lijden en euthanasie bij jonge mensen, rouw en rauw.
Meino de Vries: Herstel van verslaving als rouwproces
DEZE PROFESSIONALS GEVEN VERBORGEN VERLIES EEN GEZICHT
Ellen Dreezens: Doorleven na verlies, hoe doe je dit als kind?
Het is heel moeilijk om iemand te verliezen waar je veel om geeft, iemand uit je familie of een vriend of vriendin. Zeker als je kind bent. Maar ook als je moet verhuizen, je ouders gaan scheiden, of als je ziek wordt, kan dat veel pijn doen. Dit soort ingewikkelde situaties brengen rouw en verliesgevoelens teweeg. Jill gaat in gesprek met Ellen Dreezens, oa schrijfster van Het Doorleef boek. Naast haar werk aan de Universiteit van Tilburg heeft Ellen een eigen praktijk, gericht rouw en verlies. Ze geeft lezingen en schrijft boeken over dit thema, en begeleid mensen die met een verlies te maken hebben. Mijn interesse hiervoor komt uit mijn levensgeschiedenis, ik ben opgeleid als psycholoog en ben ervaringsdeskundige op het gebied van rouw. Door het vroege overlijden van mijn beiden ouders is rouw een vertrouwd onderwerp voor me, waar ik zowel op praktisch als op theoretisch niveau veel kennis en ervaring over heb.
Danny Dijkhuizen: Veerkracht: je hebt altijd een keuze hoe om te gaan met trauma
Anouscha Visser: Schipperskind, tussen wal en schip, verborgen verlies en trauma.
Alle 6 de interviews tot jouw beschikking?
Ze zijn bruikbaar voor educatieve doeleinden