Masterclass:

Verborgen Verlies en NAH

Ik meld me aan

Niet aangeboren hersenletsel (NAH) kan iedereen overkomen. Op dit moment heeft 1 op de 4 mensen in Nederland een vorm van NAH.
Door hersenletsel verandert je hele leven, maar ook het leven van mensen om je heen. Niets is meer hetzelfde en het is een blijvende verandering.

 Die verandering gaat gepaard met veel verlies, zichtbaar maar ook vaak verborgen.

Hoe ga je als hulpverlener om met deze verliezen van degene met NAH maar ook met de verliezen van de mensen die daar dicht om heen staan zoals partners en kinderen.

 

Voor wie?

Voor professionals die werken met cliënten met NAH en hun naasten. 

Omvang training

Deze masterclass duurt 1 dag: van 9.30 tot 16.30 uur 

Data

31 mei 2021 

Wat komt aan bod tijdens de training

  • Het zelf ervaren van hersenletsel
  • Aan de hand van de verliescirkel kijken naar (verborgen) verliezen van de client maar ook naar de verliezen van partner/mantelzorger/kinderen van de client.
  • Hoe herken je (verborgen) verliezen en hoe ga je als hulpverlener hiermee om
  • Ken je je eigen verliezen en hoe neem je die mee in je begeleiding van anderen
  • Rouwtaken bij verlies
  • Welke gevolgen/impact hebben erkenning, support en veerkracht 

Investering

De investering voor deze masterclass van 1 dag is €175,- 

Locatie

Het prachtige ruime en Covid proof Goyhuys en natuurlijk zijn koffie/thee en lunch zijn inbegrepen.

Maatwerk

Deze training kan ook als maatwerk training worden aangeboden binnen organisaties, neem contact op dan bespreken we dit en ontvangt u een offerte.

Ik meld me aan

Adèle Kuik is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met hersenletsel en hun partners.

Ook zij heeft het jaarprogramma Verlieskunde, Verborgen Verlies gevolgd. "In dit jaar heb ik, naast het onderzoeken van mijn eigen verlieservaringen, ook een rugzak vol met handvatten gekregen om iemand te helpen met zijn of haar (verborgen) verlies, met als specialisme NAH.

Is werkzaam bij MEE, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Ze begeleidt gespreksgroepen voor mensen met NAH en groepen voor partners/familieleden van mensen met NAH.

Adele heeft haar eigen coachingspraktijk: Verder leven met hersenletsel

Visie

In onze aanpak staat jouw eigen werksetting centraal. Je krijgt les van ervaren trainers uit de praktijk die allemaal bij het Centrum voor Verborgen Verlies hun opleiding hebben gevolgd. We geven je een stevige basis mee van recente en toegankelijk theoretische kaders in combinatie met praktische werkvormen. Je krijgt inzicht in de manier waarop je de opgedane kennis en nieuwe vaardigheden professioneel kunt integreren in je eigen werksituatie. Er is altijd aandacht voor persoonlijke en professionele groei, dat betekent dat persoonlijke verliezen ook aandacht krijgen. Want je brengt een ander zover als je zelf bent.

 

Ik meld me aan