10 jaar Centrum voor Verborgen Verlies

We vieren dat met een feestelijk symposium

Meld je direct aan en profiteer van de Early Birdprijs (€ 50,-  korting tot 16 maart)

Programma met o.a.

 

Bram Bakker
psychiater, bekend van zijn werk in de verslavingszorg en de openheid over zijn depressie

 

 

Griet op de Beeck
succesvol schrijfster die op iedere pagina Verborgen Verlies aanraakt, ook al gebruikt zijzelf die term niet

 

 

Mieke de Bruin  en Henny Aben
de feestvarkens en o
prichters
van het Centrum voor Verborgen Verlies

Parkvilla
Cornelis Geellaan 2
2406 JG Alphen aan den Rijn

  09.00 uur ontvangst

  09.30 uur Start programma

  11.15 uur Bram Bakker

  12.15 uur Lunchpauze

  13.15 uur Workshopronde

  15.00 uur Griet op de Beeck

  16.00 uur Afsluiting met ritueel

  16.30 uur Borrel en napraten

 

Keuze uit 8 parallel workshops

 1. Karen de Koning en Adèle Kuik
  Niet aangeboren hersenletsel, je leven wordt nooit meer hetzelfde
  Door het ontstaan van Niet aangeboren hersenletsel (NAH) verandert iemands leven. Er zijn blijvende veranderingen en er is een voortdurend levend verlies waar je mee moet leren om gaan. Iedere dag, ieder moment geeft nieuwe uitdagingen. Voor iedereen die erbij betrokken is. (lees meer…)
 1. Jill van den Akker
  De bijzondere beleving van verlies bij mensen met een verstandelijke beperking
  Een kind met een verstandelijke beperking heeft al vanaf de geboorte de ervaring dat er veel ‘gewone’ dingen zijn die niet kunnen, niet mogen of die zij nooit zullen doen. En wat is erger: een weggegooid worstenbroodje of het overlijden van een begeleider? (lees meer…)
 1. Helga Zondag
  (Verborgen) verliezen zitten in je tenen
  Bij perfecte tenen staan de tenen mooi recht naar voren, zijn ze allemaal naar verhouding even dik en vertonen ze geen mankementen. Maar, als je b.v. vroeger weinig te zeggen had en alles voor je werd bepaald, dan kan het zijn dat je tenen zich hiernaar gevoegd hebben. (lees meer…)
 1. Maaike Bloemsma
  Hernieuwd contact met jouw intiemste lichaamsdeel
  Veel vrouwen -en ook mannen- hebben ervaring met seksueel misbruik. Ervaringen die diepe wonden slaan en een grote impact op je verdere leven hebben. Nog altijd is seksueel misbruik een ‘moeilijk thema’ om te voelen, laat staan er zomaar over spreken. Terwijl het zo helend kan zijn om verwerkingsstappen te zetten. (lees meer…)
 1. Miriam Hopmans
  (Verborgen) Verlies en rouw op de werkvloer
  Als medewerker of als leidinggevende is het onvermijdelijk dat verlies zo nu en dan de werkvloer op sluipt. Je herkent vast dat medewerkers allerlei ingrijpende situaties meemaken waardoor ze totaal uit balans raken en er verzuim ontstaat. Kun je de impact van levensgebeurtenissen in je privéleven thuislaten?
  (lees meer…)
 1. Imca Baanders
  Verloren verwachting
  Aan de buitenkant kun je niet zien of iemand een kind mist. Of misschien een onvervulde kinderwens heeft of het verdriet van een overleden kindje meedraagt of de zoveelste miskraam niet eens meer telt. Er wordt ook heel vaak niet over gesproken en dus verborgen gehouden.(lees meer…)
 1. Birgit Snelleman
  Vitaal levenspalet
  Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit richt zich meestal alleen maar op gezondheid en geluk. Zo snel mogelijk (weer) fit, positief zijn en vooral productief werken, dat lijkt de HR-trend te zijn. Maar, Zonder Donker ook geen Licht’.(lees meer…)
 1. Jopke Kruyt
  Levend verlies bij dementie
  Dementie is voor veel mensen een schrikbeeld. In media en de zorg ligt de nadruk op het ziekteproces. Helaas is er nog veel te weinig aandacht voor hoe we met mensen met dementie om moeten gaan. Voor de grote invloed van dementie op het leven van de persoon met dementie, maar óók op het leven van de partner, kind, broer, zus of vriend. (lees meer…)

 

Meld je direct aan en profiteer van de Early Birdprijs (€ 50,-  korting tot 16 maart)