“Ineens zat ik in die burn-out”

Hij zit al enkele weken thuis maar is nog behoorlijk van slag van de situatie. Niemand heeft dit zien aankomen. Het leidt bij hem enerzijds tot ongeloof en anderzijds tot schaamte en schuldgevoelens. Lang geleden is hij al eens overspannen geweest, hoe heeft hij de waarschuwingssignalen kunnen missen? Hoe kan hij dit uitleggen; aan zichzelf, aan de omgeving?

In onze praktijk komen regelmatig mensen met het verhaal dat ze ‘ineens’ een burn-out hadden. De burn-out is ze overkomen zeggen ze.

De oorzaken van een burn-out kunnen heel divers zijn, maar ik weet wel dat het je nooit zomaar overkomen. Het is een gevolg van chronische stress. Interessant is hoe het komt dat mensen deze stress niet ervaren en ook de signalen van het lijf niet voelen.

Wij helpen mensen om niet naar de aanleiding te kijken, maar op zoek te gaan naar de oorzaak.

Een uitspraak van ons: “achter een burn-out of een depressie schuilt veelal Verborgen Verlies.”

Ben jij je bewust op welke momenten je stress ervaart? En wat doe je dan?

Interessant is de vraag van mijn klant: “waarom heb ik die waarschuwingssignalen signalen dan gemist?”

We zijn er heel goed in om langere tijd stress te hanteren en symptomen te negeren of zelfs te ontkennen.  Het heeft namelijk een functie en ons brein speelt hierin een heel belangrijke rol.

Geheimen van ons brein

Ons brein kent vele geheimen, die steeds meer onthuld worden. Eerder dit jaar hebben wij hier een webinar over gegeven. Wil je die bekijken? Klik dan hier In het webinar bespreek ik drie breingeheimen:

  1. 90 % van ons gedrag wordt door ons onderbewuste gestuurd
  2. Ons brein wil altijd weg van de pijn
  3. We denken met gevoel

Vrijdag 30 oktober organiseren wij een 1-daagse event: Geheimen van het Brein.

We doen namelijk nooit zomaar wat en tijdens deze inspirende dag ontdek je hoe ons onbewuste brein onze emoties, keuzes en gedrag bepaalt.

Ken je het gevoel dat je soms je emoties niet de baas bent? Dat je stress ervaart en het moeilijk kan ombuigen? Dat je bang bent om een beslissing te nemen? Dat je steeds over je grens gaat? Dat je bang bent om burnout te raken?

Of  begeleid je als professional  mensen die deze klachten ervaren? Of geef je leiding aan mensen en herken je dit gedrag?

Dan zal deze 1-daagse training je veel kennis en inzicht geven over de werking van het onderbewuste brein.

De meeste mensen zoeken de antwoorden buiten zichzelf en kijken niet naar binnen, waar alle antwoorden te vinden zijn.