Loss is a powerful motivator

Uncategorized Sep 22, 2020

Verander je door verlangen of door noodzaak? In de psychologie zegt men dat angst de meest krachtige motivator is. Ik denk dat het verlies is. Het gaat namelijk over de angst om te verliezen. Ik noem dit ook vaak de wake up call. 

In deze aflevering vertel ik over mijn noodzaak om te veranderen, het moment dat ik voelde dat ik niets meer te verliezen had. Mijn persoonlijke wake up call.

Het is de meest krachtige drive om te overleven en om in actie te komen. Om werkelijk  te voelen wat je het meest belangrijk vindt in dit leven en waar je verantwoordelijkheid voor hebt te nemen. Voor mij was dat mijn gezin op dat moment en later vertaalde zich dat in mijn missie om alle verliezen die niet erkent worden te leren (H)erkennen. Omdat verliezen bij het leven horen en we dus hebben te leren om hiermee om te gaan. Achter veel psychische en gezondheidsklachten gaat namelijk niet erkend verdriet oftewel Verborgen Verlies schuil. 

Healing of Purpose 

Door de jaren heen heb ik prachtige initiatieven en ondernemingen zien ontstaan juist door wat mensen is overkomen. Door betekenis te geven aan wat jou is overkomen en leiderschap te tonen, kan er iets waardevols ontstaan wat meer impact heeft dan alleen het herstel voor jezelf. Dit zijn krachtbronnen die we voorheen nooit hadden ontdekt. We hebben hiervoor eerst van onze eerst  (ego) berg af te donderen om alvorens de tweede berg te beklimmen. 

Wat ik hiermee bedoel kan je lezen in dit prachtige inspirerende boek: De tweede berg; zoektocht naar een zinvol leven - David Brooks.

 The Second Mountain really hit home the idea that my life isn’t about just my own enjoyment. I highly recommend this one to everyone, no matter where you are in life.

liefs Henny

Close

50% Complete

Twee stappen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.