De stoel

Uncategorized Sep 25, 2022

Afgelopen zomer knapten wij de stoel op die mijn ouders 50 jaar geleden in hun eerste huisje hadden staan. De stoel was inmiddels geschuurd, al een keer geschilderd en door mijn ouders voorzien van nieuwe bekleding. Na het overlijden van mijn ouders stond de stoel eerst in de schuur en daarna, bij nood aan zitplaats, bij mij in de woonkamer. En hoewel we de stoel intensief gebruikten, stond ie ook een beetje in de weg. Paste het eigenlijk net niet. Was het nog steeds de stoel van mijn ouders. Degelijk en ook een beetje truttig. De wens om haar op te knappen was er, maar we wisten ook niet zo goed hoe. Bleven twijfelen en het bleef zoals het was. De stoel stond al bijna op de nominatie om te verdwijnen. Terug naar de schuur of erger, naar de kringloop.

Tot Floor van Atelier Floor in beeld kwam. Naast dat Floor prachtige dingen maakt, voelt zij ook nog eens heel goed aan wat iets kan zijn of worden.

En zo kwam het dat zij zich afstemde. Op ons gezin, mijn ouders en de stoel. Ze kwam met een plan. Met een kleur en met stof. En ik wist meteen, dit is het. Zo is het goed. Ik schilderde zelf de stoel. Zij bekleedde zorgvuldig en met liefde de kussens.

Deze stoel, op een ereplekje in mijn woonkamer, staat symbool voor wat was, niet meer is maar altijd blijft. De liefde voor en herinnering aan mijn ouders, letterlijk verweven in ons huis. Dat voelt zo fijn. 

Het duurde elf jaar. Maar nu staat ze daar te pronken. 

Niet in de schuur. 

Niet in de kringloopwinkel.

Maar bij ons. 

Thuis. 

 

Niet omdat het moet, maar omdat het mag, kan en echt past. En vrouwen zoals Floor kunnen jou ook ondersteunen in zo'n proces. 

Ik wens je een mooi dag.

 

Liefs Jill 

Close

50% Complete

Twee stappen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.