welkom 

 
Dit netwerk symposium organiseren wij voor jou en is een unieke gelegenheid om te delen, je te laten inspireren en je expertise en kennis van verlies- en rouw te laten groeien. 
 
Voor jou als hulpverlener,  zorgprofessional, therapeut, maatschappelijk werker, coache, counselor, docent, student en andere geïnteresseerden.
 
Het team van Centrum voor Verborgen Verlies nodigt jou als collega van harte uit om met ons te verbinden zodat we samen verlies de erkenning gaan geven die het verdient.
Ik ben graag erbij!

Wat staat er zoal op het programma?

 

Gastspreker: Bram Bakker

oud zeer

Een inspirerende lezing door Bram Bakker, ex- Psychiater, theatermaker en auteur van o.a. 'Oud zeer' en 'Gevoelige zielen'. Bram Bakker is landelijk bekend vanwege zijn uitgesproken opvattingen over de mentale gezondheidszorg in ons land. Hij heeft een eigen kijk ontwikkeld over wat er nodig is om die zorg te verbeteren. Hij deelt zijn inzichten over oud zeer en de relatie met Verborgen Verlies, rouw en veerkracht en put daarbij uit zowel eigen ervaring als die van collega's.

Gastspreker: Saskya Wiegel 

Zielsreis: Een reünie met je ongeboren tweelinghelft 

Saskya, creatief directeur en trainer bij Expeditie Opvoeden, heeft zich als ervaringsdeskundige verdiept in het fenomeen alleen geboren tweeling en de impact van dit verlies op gedrag, gezondheid en welzijn. 

Workshop 

'Verborgen Verlies: De Impact van 'Niet Zien' in Verslaving'

Ontdek wat ongezien blijft in de schaduw van verslaving. Hoe het 'niet zien' van onze innerlijke pijn, trauma's en de daaruit voortvloeiende copingmechanismen leiden tot aanzienlijke verliezen. Die vaak onopgemerkt blijven door alle betrokkenen. 

Deze workshop biedt waardevolle inzichten en tools voor iedereen die betrokken is bij het ondersteunen van mensen in hun strijd tegen verslaving, of het nu gaat om professionals, naasten of de verslaafden zelf. Een verrijkende ervaring die Henny Aben en Hans van Dalsum als ervaringsdeskundigen gaan bieden gericht op het versterken van verbindingen en het bevorderen van herstel en groei.

Hans is trainer verslavingskunde bij Elsden en Henny is founder en trainer verlieskunde bij Centrum voor Verborgen Verlies. Samen runnen ze Mariola Recovery in Spanje,

Workshop 

'Levend Verlies, stil verdriet'

 

Vanuit het perspectief van 'de zus van' zal Jill van den Akker haar kennis en ervaring over 'levend verlies' binnen GGZ en VGZ delen. Ze deelt pijnlijke momenten en zoekt samen met de deelnemers naar het antwoord op de vraag wat jij als professional kan betekenen voor naasten met levend verlies. 

Jill is supervisor, coach en trainer en werkt bij Cello, een grote VGZ-organisatie in Noord Brabant, heeft haar eigen Praktijk Amoriet en is mede eigenaar van Centrum Voor Verborgen Verlies.

Jill is in 2017 gestart met de opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies. Zodat ze met name professionals die geconfronteerd worden met ingrijpende veranderingen of verlieservaringen kan bijstaan en kan coachen in de rauwe rouwarbeid die een rouwproces vraagt.

 

Waar? 

Het GhoyHuys 

adres: 

Zuidzijderweg 8 2374 BV

Oud Ade (afslag Pannenkoekenboerderij)

 

Tijd?

13.00 - 17.30 uur

Inloop vanaf 12.30 uur

Informele afsluiting van de middag; inclusief hapje, drankje en kennismaking met vakgenoten.

 

Investering?

€ 110,- per persoon, neem je een collega mee, een tweede ticket is € 99,-

(oud) deelnemers opleiding Verlieskunde betalen € 75

 

Ik meld me aan voor dit netwerk symposium!