Ja, ik wil deelnemen

26 - 27 -28 augustus gratis Summer Summit

"Een rouwsensitieve maatschappij, die creëer jij! 

Het Centrum voor Verborgen Verlies heeft als missie dat (verborgen, levend) verlies uit de schaduw en taboe hoek komt en dat hier de ruimte voor komt die het verdient.

Henny, Jill en Miriam gaan op 26, 27 en 28 augustus in gesprek met inspirerende gastsprekers over een hun bijdrage aan een  rouwsensitieve maatschappij.

Verlies en rouw is onderdeel van ons leven en toch vinden we het lastig. Daarom dit bijzondere gratis event wat voor iedereen toegankelijk is. Want samen komen we verder en kunnen we bouwen aan een rouwsensitieve maatschappij!

26 aug van 09.30 - 10.30         Jill & Ellen

Doorleven na verlies, hoe doe je dit als kind? 

Het is heel moeilijk om iemand te verliezen waar je veel om geeft, iemand uit je familie of een vriend of vriendin. Zeker als je kind bent. Maar ook als je moet verhuizen, je ouders gaan scheiden, of als je ziek wordt, kan dat veel pijn doen. Dit soort ingewikkelde situaties brengen rouw en verliesgevoelens teweeg. Jill gaat in gesprek met Ellen Dreezens, oa schrijfster van Het Doorleef boek. Ellen verloor op jonge leeftijd haar beide ouders. 

26 aug van 20.00 - 21.00        Miriam & Bianca

Psychisch lijden en euthanasie bij jonge mensen, rouw en rauw.

Bianca is moeder van twee dochters waarvan een, Denise, lange tijd kampte met psychisch lijden. Dit was dusdanig intens dat het niet dragelijk en menswaardig was. Hierop heeft Denise, samen met haar ouders, besloten het traject van euthanasie te volgen. Denise is op 26 juli 2021 overleden. Bianca is een van de oprichters van de stichting In liefde laten gaan. Een stichting voor ouders van een kind dat binnenkort euthanasie krijgt of al heeft gekregen op basis van een psychische aandoening. Hoe kijkt Bianca naar een rouwsensitieve maatschappij?

27 aug van 09.30 - 10.30         Henny & Danny

Veerkracht: je hebt altijd een keuze hoe jij omgaat met het trauma

Danny alias 'Flinkie' is elf jaar als hij een gezinsdrama als door een wonder overleeft. Hij weet het trauma om te buigen naar zijn werk met kinderen. Als veerkrachtexpert en kinderambassadeur, draagt hij deze boodschap uit:

" Negatieve ervaringen in het leven hoeven geen rem te zijn voor het waarmaken van jouw dromen."

De purpose van Danny is dat ieder kind het gevoel heeft dat het wordt gehoord, wordt gezien, wordt erkent en wordt gewaardeerd. Dit zijn namelijk de belangrijkste key elementen die bijdragen aan het vergroten van zijn of haar veerkracht.

27 aug van 20.00 - 21.00         Henny & Saskia

Rouw op het werk, hoeveel ruimte is hiervoor? 

Bij verlies en rouw wordt in eerste instantie nog steeds gedacht aan verlies van een dierbare door overlijden. Verlies is echter veel breder en ook verlies van gezondheid, werk of toekomstperspectief kan grote impact hebben op ons functioneren en welbevinden. Dat uit zich dan in bijvoorbeeld burn-out, stressklachten die maar niet over willen gaan met gedoe op het werk als gevolg. Hoe kunnen werkgevers bijdragen aan een rouwsensitieve maatschappij? Dat is de vraag die we aan Saskia als ervaren adviseur/trainer, manager en coach in de setting gezondheid in combinatie met arbeid. 

 

28 aug van 09.30 - 10.30         Miriam & Anouscha

Schipperskind, tussen wal en schip, verborgen verlies en trauma.

Een mooie start aan boord van een binnenvaartschip werd ingeruild voor een verblijf in een internaat ivm school. Hier leerde Anouscha veel over groepen, samen en apart en over afhankelijkheid. Dat geleerde wilde zij inzetten voor anderen. Ze studeerde psychologie en maakte het systemisch werken eigen. Wat ooit sporen van trauma en rouw achterliet is nu een drive waarmee Anouscha al vele jaren voor groepen en individuen van betekenis is.

28 aug van 20.00 - 21.00       Henny & Meino

Herstel van verslaving als rouwproces

De stigmatisering over verslaving en algemene GGZ is nauwelijks afgenomen de laatste decennia. Wat is hiervan de invloed op het herstel van verslaving? Een proces waarin pijn, hoop en het vormen van een nieuwe toekomst centraal staan. Henny gaat in gesprek met Meino de Vries die inmiddels langdurig in herstel is van zijn verslaving en oprichter van het grootste opleiding instituut in Nederland voor Beroepstraining in de Verslavingszorg.

 

Ja, ik wil deelnemen